ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cazierul judiciar va fi emis în format electronic

13:16 | 16.12.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 16 dec. /MOLDPRES/. Deputații au aprobat astăzi proiectul de lege cu privire la eliminarea prin digitizare a mai multor extrase din diverse registre de stat, comunică MOLDPRES.

Potrivit documentului, în format electronic vor fi emise cinci tipuri de extrase: certificatul privind lipsa sau existența datoriilor la bugetul de stat; extrasul din Registrul bunurilor imobile; informații privind stagiul de cotizare; cazierul judiciar; informații din Registrul de stat și din actele de constituire ale persoanei juridice.

Conform proiectului, va fi posibilă generarea și descărcarea acestor documente în format electronic, semnarea lor prin intermediul cabinetului personal (mCabinet), cu titlu gratuit.

Pentru a deveni lege, proiectul trebuie aprobat în lectura a doua.

Foto: Parlament

img21009695

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!