ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova va beneficia de un grant de 3,1 mln de dolari pentru dezvoltarea agriculturii durabile

13:22 | 16.12.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 16 dec. /MOLDPRES/. Republica Moldova va beneficia de un grant în valoare de 3,1 milioane de dolari, din partea Băncii Mondiale, pentru dezvoltarea agriculturii durabile. În acest sens, ieri a fost semnat un Acord între Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD), în cadrul "Proiectului Agricultura Competitivă în Moldova (MAC-P)", transmite MOLDPRES.

Datorită Acordului, producătorii agricoli care investesc în practici și tehnologii agricole și de mediu prietenoase solului, cum ar fi utilaje no-/low-till, utilaje de mulcire, măsuri agro-forestiere, vor putea beneficia de ajutor financiar.

Totodată, documentul prevede reabilitarea a două mii de hectare de fâșii forestiere de protecție în bazinul râului Răut în regiunea de nord a țării, unde degradarea solurilor a atins proporții semnificative.

Acordul de grant reprezintă a patra finanțare adițională pentru Proiectul Agricultura Competitivă în Moldova (MAC-P) și vizează extinderea activităților de încurajare a aplicării practicilor de management durabil al terenurilor, promovarea de cunoștințe și integrarea bunelor practici, precum și implementarea măsurilor de protecție și conservare a solului.

Acordul va intra în vigoare după îndeplinirea tuturor procedurilor prevăzute de legislația națională. Termenul limită pentru implementare este 31 decembrie 2024.

Foto: MAIA

img21009696

img21009696

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!