ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Republica Moldova va fi creat un Inspectorat Social de Stat

13:58 | 16.12.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 16 dec. /MOLDPRES/. Deputații au votat astăzi în lectură finală un proiect de lege care are drept scop eficientizarea mecanismului de inspecție și control de stat în domeniul asistenței sociale, comunică MOLDPRES.

Modificările operate în legislație prevăd instituirea Inspectoratului Social de Stat (în prezent Inspecția Socială), care va fi responsabil de efectuarea controlului de stat în domeniul asistenței sociale: constatarea contravențiilor, întocmirea proceselor-verbale și aplicarea sancțiunilor contravenționale.

Totodată, documentul stabilește completarea Codului Contravențional cu unele prevederi ce vizează sancțiuni pentru încălcarea regulilor privind acordarea asistenței sociale.

Foto: Parlament

img21009698

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!