ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Administrației de Stat a Drumurilor

14:35 | 16.12.2021 Categorie: Comunicate

Reabilitarea drumului republican R34 cu o lungime de 83 km – discutată în cadrul unei ședințe cu antreprenorul OZKA Inșaat A.S. (Turcia)

Chişinău, 16 dec. /MOLDPRES/. Lucrările de reabilitare a drumului republican R34 Hâncești – Leova – Cahul – Giurgiulești a fost subiectul abordat în cadrul unei întruniri dintre reprezentanții Administrației de Stat a Drumurilor și antreprenorul OZKA Inșaat A.S. (Turcia).

În cadrul ședinței, s-a discutat despre progresul lucrărilor de reparație a drumului național R34 Hâncești – Leova – Cahul – Giurgiulești, care traversează raioanele Hâncești, Leova și Cantemir.

Lucrările de reabilitare sunt divizate în două loturi și înregistrează un progres de execuție de peste 18% pe primul lot și circa 9% pe al doilea. 

În prezent, antreprenorul execută lucrări de așternere a stratului de binder, construcție a podețelor și pregătire a drumului pentru perioada rece a anului cu semne temporare, marcaj, plombare și completare a acostamentelor.

Proiectul de construcție a drumului R34 cu o lungime de 83 km include reconstrucția sistemului rutier existent, reabilitarea a 9 poduri și a 57 de podețe tubulare, amenajarea stațiilor de așteptare a transportului public și restabilirea iluminatului stradal în localități.

Contractul are o valoare totală de 56 milioane de euro, bani împrumutați de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Antreprenorul și-a asumat obligația de a finaliza lucrările de construcție a drumului R34 către luna februarie a anului 2023.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!