ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Instalațiile eoliene vor putea fi amplasate și pe terenurile agricole fertile

14:53 | 16.12.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 16 dec. /MOLDPRES/. Sistemele alternative de energie electrică vor putea fi amplasate și pe terenuri cu destinație agricolă. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat astăzi în primă lectură de Parlament, comunică MOLDPRES.

Documentul prevede amplasarea pe terenurile cu destinație agricolă a sistemelor fotovoltaice solare fără a fi necesară schimbarea destinației. Totodată, va putea fi schimbată destinația terenurilor agricole de calitate superioară pentru construcția instalațiilor eoliene.

De asemenea, se propune ca instalațiile fotovoltaice să fie fixate la sol prin structură metalică și nu prin utilizarea betonului armat sau a altui tip de materiale de construcție care, ar avea impact negativ asupra fertilității solului. Astfel, sunt prevăzute măsuri pentru a conserva și a spori fertilitatea solului.

În document se regăsesc și condițiile de proiectare, instalare, montare și amplasare a sistemelor solare  fotovoltaice și a centralelor electrice eoliene.

img21009702

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!