ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Educației și Cercetării

18:05 | 16.12.2021 Categorie: Comunicate

Masa rotundă „Inovare pentru Dezvoltarea Durabilă a Republicii Moldova”

Chişinău, 16 dec. /MOLDPRES/. Secretarul de stat al Ministerului Educației și Cercetării Adriana Cazacu a participat astăzi, 16 decembrie 2021, la o masă rotundă organizată în cadrul proiectului Inovare pentru Dezvoltarea Durabilă a Republicii Moldova, organizată în parteneriat cu Comisia Economică a Organizației Națiunilor Unite pentru Europa (UNECE) și cu suportul Guvernului Suediei.

La eveniment au participat:  Simon Springett, Coordonator Rezident al Organizațiilor Națiunilor Unite în Republica Moldova, Anders Jönsson, șeful Direcției  pentru Dezvoltarea Politicilor Inovaţionale din cadrul Comisiei Economice a Organizației Națiunilor Unite pentru Europa; reprezentanți ai Cancelariei de Stat, ai Agenției Naționale pentru Cercetare și Dezvoltare, ai Organizației pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii, ai Institutului Național de Cercetări Economice, experți naționali, reprezentanți ai comunității științifice și ai mediului privat.

Masa rotundă a avut drept scop prezentarea și discutarea primelor concluzii și recomandări pentru perfecționarea cadrului de politici, dar și pentru consolidarea unui ecosistem favorabil dezvoltării prin inovare a Republicii Moldova.

Temele principale abordate au fost:

-   consolidarea legăturii dintre mediul de afaceri și cercetare;

-   dezvoltarea infrastructurii de inovare și transfer tehnologic, comercializarea rezultatelor cercetării;

-   rolul diasporei în promovarea dezvoltării sustenabile prin inovare în Republica Moldova.

Oficialul și-a exprimat convingerea că rezultatele acestui proiect vor contribui atât la identificarea punctelor forte, cât şi a celor care necesită a fi îmbunătățite și a asigurat de faptul că Ministerul continuă să dezvolte cadrul de politici în domeniile  de competență și să stimuleze dezvoltarea trans-sectorială a proceselor inovaționale, care este posibilă doar prin eforturi comune ale tuturor autorităților, cu atribuții decizionale pe segmentul respectiv și cu menținerea unui dialog constructiv cu părțile interesate.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!