ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Monitorul Oficial a publicat decizia privind sărbătorirea Zilei profesionale a lucrătorului din transportul naval

09:18 | 17.12.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 17 dec. /MOLDPRES/. În Republica Moldova va fi marcată anual, la 25 iunie, sărbătoarea profesională a lucrătorului din transportul naval. Hotărârea Guvernului în acest sens a fost publicată în Monitorul Oficial de vineri, 17 decembrie, transmite MOLDPRES.

Prin instituirea sărbătorii profesionale „Ziua lucrătorului din domeniul transportului naval”, Republica Moldova se va alinia la bunele practici internaționale, iar angajații mai multor întreprinderi de stat, printre care Î.S. Portul Fluvial Ungheni, Î.S. Bacul Molovata, Agenția Navală a Republicii Moldova, colaboratorii complexului portuar Giurgiulești, agenți economici și persoane fizice, vor avea ziua lor profesională.

Republica Moldova este membră a Organizației Maritime Internaționale, a Convenției internaționale privind standardele de pregătire a navigatorilor, brevetare/atestare și efectuare a serviciului de cart, precum și a Codului de pregătire/atestare a personalului navigant și efectuare a serviciului cart.

Sursă: monitorul.gov.md

img21009721

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!