ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Planul de pregătire a protecției civile pentru 2022 a fost publicat în Monitorul Oficial

09:25 | 17.12.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 17 dec. /MOLDPRES/. Procesul de pregătire a protecției civile pentru anul 2022 va fi realizat în baza unui nou Plan calendaristic, aprobat de Guvern şi publicat în Monitorul Oficial de vineri, 17 decembrie. Documentul stabilește măsurile de pregătire pentru un eventual pericol sau declanșarea situațiilor excepționale, instituțiile implicate în proces și termenele de desfășurare a activităților, transmite MOLDPRES.

Conform Planului, în vederea sporirii nivelului de pregătire pentru acţiuni în situaţii excepţionale, vor fi organizate exerciții practice privind lichidarea consecințelor calamităților naturale.  

Totodată, documentul reglementează controalele în domeniul instruirii în protecţia civilă, pentru a fi evaluat nivelul de pregătire a unităților administrativ-teritoriale pentru acţiuni în caz de pericol sau declanșarea situaţiilor excepţionale. 

De asemenea, proiectul prevede informarea populației despre regulile de comportare și principalele metode de protecție în situații excepționale. Cetățenii vor avea posibilitatea să învețe metodele de acordare a primului ajutor medical, regulile de utilizare a mijloacelor individuale și colective de protecție. 

Sursă: monitorul.gov.md

img21009722

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!