ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În 10 zile expiră termenul-limită de achitare a impozitului pe avere pentru anul 2021

09:50 | 17.12.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 17 dec. /MOLDPRES/. Serviciul Fiscal de Stat (SFS) atenționează că au mai rămas zece zile până la expirarea termenului de achitare a impozitului pe avere pentru anul 2021, transmite MOLDPRES.

„Potrivit Codului fiscal, termenul de achitare a impozitului pe avere este până la data de 25 decembrie a anului de gestiune, însă, reieșind din faptul că, în acest an, ziua de 25 decembrie 2021 este zi de odihnă, termenul-limită de achitare a impozitului respectiv se consideră 27 decembrie 2021”, precizează SFS.

Totodată, în cazul în care contribuabilul nu a recepționat avizul de plată la impozitul pe avere, acesta urmează să se adreseze subdiviziunii Serviciului Fiscal de Stat în raza căreia se deservește.

Achitarea impozitului pe avere poate fi efectuată on-line, prin intermediul Serviciului guvernamental de plăţi electronice Mpay.

Conform sursei citate, în cazul în care impozitul pe avere nu va fi achitat până la data de 27 decembrie 2021, pentru fiecare zi de întârziere se va aplica majorarea de întârziere (penalitatea) în mărime de 0,0219% per zi.

Impozitul pe avere se aplică asupra bunurilor imobiliare cu destinație locativă şi căsuțelor de vacanță (cu excepția terenurilor) a căror totalitate întruneşte cumulativ următoarele condiții: valoarea estimată totală constituie 1,5 milioane de lei şi mai mult; suprafața totală constituie 120 m2 şi mai mult.

Foto: aap.com

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!