ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

FAO Moldova va produce o serie de agro-podcasturi pentru fermieri

12:03 | 17.12.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 17 dec. /MOLDPRES/. Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite în Moldova (FAO) a lansat o serie de agro-podcasturi destinate fermierilor din Republica Moldova. Acestea se concentrează pe subiecte de actualitate despre sectorul agro-alimentar, inclusiv posibilitățile de dezvoltare, modernizarea proceselor de producere, planificarea eficientă a afacerii, agricultura de precizie, precum și modul în care s-a schimbat comportamentul consumatorilor în contextul pandemiei de COVID-19, transmite MOLDPRES.

Podcasturile lansate de FAO îşi propun să faciliteze accesul fermierilor și tuturor celor interesați de agricultura autohtonă la cunoștințe și informații, au o durată de până la 15 minute, sunt accesibile ca limbaj și pot fi audiate în orice moment și spațiu convenabil ascultătorilor. Agro-podcasturile conțin și conversații cu antreprenori sau experți. Primul interviu, din seria de podcasturi, prezintă istoria un migrant revenit, care a reușit să-și creeze o afacere de succes acasă. Podcasturile sunt disponibile spre ascultare pe canalul oficial al FAO pe aplicația SoundCloud - UNFAO.

„Tot mai mulți fermieri sunt interesați despre tendințele și tehnologiile care ușurează munca din sectorul agricol. În acest sens, podcasturile, care pot fi ascultate online la un moment convenabil, reprezintă un altfel de mod de a împărtăși informațiile despre tehnologiile inovatoare și viitorul în agricultură”, a menționat
Jana Midoni, coodonatoarea proiectului FAO Moldova.

La rândul său, reprezentantul adjunct al FAO în Moldova, Tudor Robu, subliniază că FAO, la nivel global, precum și local, pune mare accent pe inovație. „În ultimii ani, podcasturile se bucură de o mare popularitate. Pe de o parte, acestea ne ajută să ne detașăm de cotidian, pe de alta, este o modalitate fantastică să învățăm ceva nou, să ne îmbunătățim cunoștințele pe un anumit subiect. Noi la FAO, ne dorim ca cercetarea pe care o facem și datele de care dispunem, în domeniul agricol, să fie cât mai accesibile și prezentate cât
captivant”, a estimat Tudor Robu.

Seria de podcasturi este elaborată în cadrul proiectului FAO Moldova „Fondul multidisciplinar pentru promovarea ocupării forței de muncă decente și a integrării socio-economice a migranților reveniți în zonele rurale în contextul COVID-19”. Proiectul este implementat în perioada mai - decembrie 2021 și are drept scop să faciliteze accesul micilor agricultori la piețe, prin intermediul platformelor online.

Foto: agrobiznes.md
 

img21009732

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!