ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În municipiul Bălți se desfășoară astăzi al doilea tur de scrutin al alegerilor locale noi

05:46 | 19.12.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 19 dec. /MOLDPRES/. Alegătorii din municipiul Bălți își vor alege astăzi primarul în cadrul turului al doilea al alegerilor locale noi, transmite MOLDPRES.

Votanții au de ales între candidatul independent Nicolai Grigorișin și candidatul Partidului Politic „Patrioții Moldovei”, Nicolae Chirilciuc.

Comisia Electorală Centrală a anunțat că pentru turul doi al alegerilor locale noi au fost tipărite 102 105 buletine de vot, dintre care 51 988 în limba română și 50 117 în rusă. 

Secțiile de votare vor fi deschise de la ora 07.00 până la 21.00. Dreptul la vot se exercită în condiții similare primului tur de scrutin, în baza acelorași liste electorale. Alegătorii se vor prezenta la secțiile de votare cu pixul de acasă, cu masca de protecție și cu actul de identitate cu fișa de însoțire.

Observatorii acreditați pentru monitorizarea alegerilor locale noi din 21 noiembrie sunt în drept să-și desfășoare activitatea și în cadrul celui de-al doilea tur de scrutin.

Desfășurarea turul al doilea al alegerilor locale noi din municipiul Bălți, care ar fi trebuit să aibă loc la data de 5 decembrie, a fost suspendată după ce instanța de judecată, la solicitarea Comisiei Electorale Centrale, a dispus anularea înregistrării concurentului electoral Marina Tauber, desemnată de Partidul Politic Șor, pe motivul utilizării în campanie a mijloacelor financiare nedeclarate.

Turul al doilea, stabilit pentru 19 decembrie, se desfășoară cu al doilea și al cincilea cel mai bine clasați candidați după turul întâi, în condițiile în care candidații de pe pozițiile a treia și a patra s-au retras din cursă.

img21009760

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!