ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Teatrul poetic ”Alexei Mateevici” va readuce în scenă un spectacol după opera lui Vladimir Beșleagă

10:30 | 20.12.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 20 dec. /MOLDPRES/. Un spectacol intitulat “Destin” după opera lui Vladimir Beșleagă, regie și adaptare scenică de Dana Strungaru, va avea loc pe 22 și 23 decembrie, la ora 18.00, la Teatrul poetic ”Alexei Mateevici”, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, montarea acestui spectacol a fost susținută de Direcția cultură a Primăriei Chișinău și Ministerul Culturii, în contextul Anului Vladimir Beșleagă, dedicat aniversării a 90 de ani de la nașterea scriitorului. Spectacolul propune un amalgam de versuri și proză, încorporate perfect cu expresia corporală și muzicală. Cadrul scenografic stilizat, metaforic, creează o atmosferă firească de meditație și profunzime. Scenografia - Irina Gurin, compozitor - Viorel Burlacu, coregrafia - Alexandra Soșnicova și Sergiu Golovnea, proiecția video - Cristian Oloi. În distribuție - Valentin Delinschi, Valentina Ostap, Mihaela Chiu, Cătălina Budu și Victor Untilă.

Mâine, la ora 19.00, Teatrul ”Geneza Art” își așteaptă publicul la spectacolul ”Love Me XXI”. Este un spectacol de Daniela Burlaca după un scenariu #fiction #fusion #feel #fake #faith, cu actorii: Viorel Cozma, Nicu Țurcanu, Cristian Perepeliuc, Mihai Bordian, Iurie Gologan, Victoria Botnar și Cristina Trînbaci. 

Miercuri, la 18.30, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va prezenta spectacolul „Maria Tănase. Aș muri, moartea nu-mi vine”, un recital despre viața artistică a regretatei cântărețe, supranumită „Maria cea fără de moarte, neuitata și celebra Pasăre Măiastră a neamului nostru”. În rolul titular - actrița Tinca Gorcenco, scenariul și regia sunt semnate de Nelly Cozaru. În aceeași zi, la 19.00, la Teatrul ”Geneza Art” va fi jucat spectacolul ”De vorbă cu Emma” după textele lui Vitali Cipileaga, cu accente din piesa ”Pescărușul” de A. P. Cehov, în regia Danielei Burlaca.

Joi, la 12.00, la Teatrul ”De pe strada Trandafirilor” va avea loc spectacolul "Vrăjitorul din Oraşul de Smarald", poveste muzicală după A. Volkov, la 18.30, la Teatrul ”Luceafărul” – spectacolul ”Fazanul” de dramaturgul francez Georges Feydeau, în regia lui Slava Sambriș și la 19.00, la Teatrul ”Geneza Art” – spectacolul ”TOC” de dramaturgul, actorul și omul de televiziune francez Laurent Baffie, în regia Danielei Burlaca.

Reprezentațiile vor avea loc cu respectarea măsurilor pentru prevenirea contaminării cu COVID-19.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!