ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Nicolai Grigorișin a câștigat alegerile pentru funcția de primar al municipiului Bălți

09:06 | 20.12.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 20 dec. /MOLDPRES/. Candidatul independent la funcția de primar al municipiului Bălți, Nicolai Grigorișin, a acumulat 7 148 de voturi și a câștigat turul doi al alegerilor locale noi, care a avut loc ieri, transmite MOLDPRES.

Comisia Electorală Centrală a anunțat că birourile electorale ale secțiilor de votare au încheiat, ieri seară, procesul de numărare a voturilor și a prezentat rezultatele preliminare ale turului doi al alegerilor locale noi pentru funcția de primar în municipiul Bălți. Astfel, candidatul independent, Nicolai Grigorișin, a acumulat 7 148 de voturi, iar candidatul Partidului „Patrioții Moldovei”,  Nicolaie Chirilciuc, a întrunit 1 248 de voturi.

Potrivit datelor autorității electorale centrale, la procesul electoral au participat 10 209 alegători, ceea ce reprezintă 9,98 la sută din numărul persoanelor cu drept de vot.

Potrivit legislației electorale, la al doilea tur de scrutin, se consideră ales candidatul care a obținut cel mai mare număr de voturi, indiferent de numărul alegătorilor care au participat la alegeri.

Pentru turul doi al alegerilor locale noi din municipiul Bălți au fost tipărite 102 105 buletine de vot, dintre care 51 988 în limba română şi 50 117 în rusă.

img21009770

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!