ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Deținători de terenuri din ţară au fost instruiți referitor la îmbunătățirea calităţii solurilor

10:21 | 20.12.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 20 dec. /MOLDPRES/. Peste 150 de deținători de terenuri din raioanele Sângerei, Soroca, Strășeni, Ștefan Vodă, Taraclia, municipiile Chișinău şi Bălți, au fost instruiți referitor la aplicarea măsurilor de protecţie şi de îmbunătățire a calităţii solurilor, transmite MOLDPRES.

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) a organizat săptămâna trecută sesiuni de informare pentru reprezentanții autorităților publice locale, asociațiilor utilizatorilor de apă pentru irigații, deținătorilor de terenuri, despre actele normative, politicile din domeniul îmbunătăţirii funciare, condițiile și procedurile de acordare a subvențiilor în avans pentru proiectele de îmbunătățiri funciare și oportunitățile de finanțare.

„Participanții au însușit cunoștințe asupra elaborării și aplicării actelor normative, precum și au consolidat abilitățile de planificare și implementare a proiectelor de îmbunătățiri funciare”, indică MAIA.

Activitățile de instruire se înscriu în Programul de instruire a deținătorilor de terenuri agricole privind măsurile de îmbunătățiri funciare, protecția și sporirea fertilității solurilor pentru anul 2021, ce se regăsește pe agenda Guvernului Republicii Moldova.

Foto: MAIA

img21009777

img21009777

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!