ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O misiune de audit a evaluat performanța gestionării produselor de uz fitosanitar și fertilizanților

10:43 | 20.12.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 20 dec. /MOLDPRES/. O misiune de audit a evaluat recent performanța modului de gestionare în ţara noastră a produselor de uz fitosanitar și fertilizanților (PUFF), prin prisma garantării siguranței produselor alimentare de origine vegetală, în conformitate cu Acquis-ul european, transmite MOLDPRES.

Scopul auditului a fost de a constata dacă autoritățile responsabile desfășoară activitățile corespunzătoare în vederea garantării utilizării eficiente a produselor de uz fitosanitar și a fertilizanților, astfel încât să fie asigurată inofensivitatea și calitatea înaltă a produselor alimentare de origine vegetală.

„Auditorii publici au colectat date și informații pentru a formula concluzii de audit în vederea evaluării mecanismelor de funcționare, instrumentelor legislative utilizate, resurselor destinate pentru activitățile realizate în domeniu, cu privire la gestionarea durabilă a produselor de protecție a plantelor”, conform Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA).

Totodată, a fost evaluată eficacitatea măsurilor implementate în perioada 2018-2020 de către Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, Agenția Națională pentru Sănătate Publică, Centrul de Stat pentru atestare și omologare a PUFF, prin prisma responsabilităților asumate în atingerea rezultatului sustenabil cu impact social. „În cadrul misiunii de audit, au fost identificate vulnerabilitățile sistemului și riscurile aferente domeniului”, precizează ministerul de resort.

Experții au formulat concluzii și recomandări pentru o mai bună implementare a sistemului de management al produselor de uz fitosanitar și fertilizanților și pentru asigurarea unui nivel înalt de protecţie a sănătăţii consumatorului.

img21009778

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!