ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Chișinău se atestă o scădere a cazurilor de coronavirus

11:49 | 20.12.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 20 dec. /MOLDPRES/. Numărul bolnavilor de coronavirus din municipiul Chișinău se află în descreștere însă cazurile de COVID-19 înregistrate sunt mult mai agresive, transmite MOLDPRES.

Boris Gâlcă, șeful interimar al Direcției generale asistență socială și sănătate a anunțat, în ședința on-line de astăzi a serviciilor primăriei, că rata incidenței de coronavirus a ajuns la 87 de cazuri la 1 000 de locuitori, ceea ce înseamnă că numărul de cazuri de COVID-19 este în scădere.

Oficialul a informat că în instituțiile municipale de sănătate sunt internate 294 de persoane, 39 dintre acestea aflându-se în stare gravă. „Experții în sănătate au constatat că numărul de cazuri de coronavirus este în scădere dar cazurile înregistrate se manifestă mult mai agresiv, înregistrându-se o creștere a numărului de decese ca urmare a acestei boli. În ultimele 24 de ore au murit patru pacienți”, a precizat Gâlcă.

În același timp, sursa citată a menționat că în urma verificărilor minuțioase efectuate de către angajații Direcției generale asistență socială și sănătate, s-a constatat că pe teritoriul municipiului Chișinău nu au fost administrate vaccinuri cu termenul de valabilitate expirat.

img21009782

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!