ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cinci persoane au ajuns la spital cu intoxicații după utilizarea sobelor defecte

11:37 | 20.12.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 20 dec. /MOLDPRES/. Pe parcursul zilei de ieri, cinci persoane au ajuns la spital cu intoxicații în urma utilizării sobelor defecte și instalațiilor alimentate cu gaze naturale, comunică MOLDPRES.

Potrivit IGSU, primul caz a fost înregistrat la Cricova, municipiul Chișinău, unde un bărbat și o femeie s-au intoxicat cu monoxid de carbon în propria casă. Persoanele în stare gravă au fost internate la Spitalul Sfânta Treime din capitală pentru îngrijiri medicale.

Tot ieri o femeie cu doi minori, în vârstă de 13 și de 6 ani, din localitatea Cuconeștii Noi, raionul Edineț s-ar fi intoxicat în urma scurgerii de gaz natural de la un încălzitor de apă cu gaz. Aceștia au fost preluați la spitalul raional, în secția pediatrie.

Circumstanțele și cauza incidentelor urmează a fi stabilite.

În acest context, IGSU îndeamnă cetățenii să fie foarte prudenți și să respecte regulile antiincendiare în perioada rece a anului. Populația este rugată să verifice sobele și căile de evacuare a fumului înainte de utilizare. Pentru evitarea incendiilor și cazurilor de intoxicație cu monoxid de carbon, încăperile încălzite cu sobe trebuie să fie aerisite, iar focul să fie stins pe noapte.

img21009783

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!