ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova a recepționat un nou lot de vaccin anti-COVID-19, oferit de Franța

13:11 | 20.12.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 20 dec. /MOLDPRES/. Republica Moldova a recepționat astăzi un lot de 230.000 de doze de vaccin Moderna, oferit de Franța prin intermediul platformei COVAX. Serul va fi repartizat centrelor de vaccinare din țară, comunică MOLDPRES.

La evenimentul de recepționare a vaccinului a fost prezent și secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Svetlana Nicolaescu. Ea a mulțumit părții franceze pentru susținerea oferită în lupta cu pandemia și a îndemnat cetățenii să se imunizeze, aceasta fiind cea mai bună metodă de prevenție.

Conform surse citate, autoritățile în sănătate au venit cu propuneri de noi măsuri de prevenție a răspândirii COVID-19 pentru CNESP în ajunul sărbătorilor de iarnă, când în mod obișnuit se atestă o circulație mai intensă a populației, iar Comisia urmează să se întrunească cel mai probabil mâine pentru a le discuta.

Oficiala de la MS a admis că noua variantă Omicron ar putea fi prezentă pe teritoriul țării.

Vaccinul produs de compania farmaceutică Moderna utilizează tehnologia care se bazează pe ARN mesager. Acest tip de vaccin învață corpul uman să creeze anticorpii necesari în lupta cu virusul SARS-CoV-2. În Republica Moldova, se administrează persoanelor cu vârsta de peste 18 ani, conform unei scheme de două doze la un interval de 28 de zile. 

Foto: zdg.md

img21009790

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!