ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministerul Culturii a prezentat programul Târgului de Crăciun

16:10 | 20.12.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 20 dec. /MOLDPRES/. Luminițele Târgului de Crăciun, organizat de Guvern, se vor aprinde pe data de 24 decembrie, în scuarul Palatului Național „Nicolae Sulac”. Activitățile festive se vor desfășura în acest an pe întreg teritoriul țării, informează MOLDPRES.

Într-o conferință de presă de astăzi, ministrul Culturii, Sergiu Prodan, a menționat că pe lângă tradiționalul Târg de Crăciun, din centrul capitalei, simultan, vor avea loc concerte în mai multe raioane ale țării, iar programul artistic „Povestea de iarnă” va răsuna în orfelinate și centre de plasament din mai multe sate și orașe din țară.

Potrivit oficialului, „Târgul de Crăciun” își va întâmpina oaspeții cu o atmosferă de sărbătoare, creată de mii de luminițe. Pentru vizitatori vor fi amenajate mai multe zone de agrement, iar copiii vor putea intra în căsuța lui Moș Crăciun. Mai mulți bucătari profesioniști vor pregăti diferite delicii culinare, iar meșterii populari își vor expune și vinde creațiile.

Pe ecranul LED instalat în scuar, vor fi difuzate live concertele din incinta Palatului Național „Nicolae Sulac”. Pe scenă vor urca artiști cu renume, precum Vali Boghean, Alex Calancea Band, Cătălin Josan, surorile Osoianu, Cristina Scarlat, Pasha Parfeni, Nadia Trohin și alți interpreți. În raioanele țării peste 30 de formații și colective folclorice vor prezenta un program artistic, dedicat sărbătorilor de Crăciun.

Programul de activități dedicate sărbătorilor de iarnă va include și concertul caritabil „Povestea de iarnă”. „Lupii” lui Alex Calancea și surorile Osoianu vor colinda sate și orașe, vor vizita case de copii, centre de plasament, aziluri pentru persoane vârstnice, vor prezenta o serie de activități artistice. Totodată, concertul caritabil „Povestea de iarnă”  va avea loc și la Palatul Național „Nicolae Sulac”, unde vor fi invitați în jur de 150 de copii orfani și persoane vârstnice din municipiul Chișinău.

Programul evenimentelor artistice, dedicate sărbătorilor de Crăciun se va încheia pe 9 ianuarie, odată cu închiderea Târgului de Crăciun. Târgul va fi deschis zilnic, de la ora 10:00 până la ora 22:00. Programul cultural-artistic va fi plasat zilnic pe paginile web ale Ministerului Culturii.

Prima ediție a Târgului de Crăciun a avut loc la Chișinău în 2017.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!