ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Fostul lider PDM va fi cercetat într-un nou dosar

13:57 | 21.12.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 21 dec. /MOLDPRES/. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a anunțat astăzi că a formulat o nouă învinuire în privința lui Vladimir Plahotniuc și a anunțat în căutare un fost deputat, afiliat acestuia, cu solicitarea aplicării arestului, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor PCCOCS, fostul șef al democraților este suspectat de depășirea atribuțiilor de serviciu și fals în acte publice, comise în iunie 2019, în privința fostului director al Agenției Servicii Publice.

Conform procurorilor, la indicația lui Plahotniuc, deputatul afiliat dânsului și-a folosit autoritatea ca să obțină buletine de identitate și pașapoarte de călătorie, cu încălcarea prevederilor legale, pentru persoane din anturajul lui Vladimir Plahotniuc.

Astfel, actele de identitate au fost perfectate în lipsa solicitanților, prin contrafacerea cererilor acestora, fără semnătura lor și fără prelevarea amprentelor digitale sau captarea imaginilor fotografice a persoanelor.

PCCOCS anunță că învinuiții au fost anunțați în căutare, iar în privința apropiatului lui Vlad Plahotniuc a fost solicitată și aplicarea arestului, în lipsă.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!