ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Fiscul aminteşte contribuabililor să anunţe dacă au deschise conturi peste hotare

14:06 | 21.12.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 21 dec. /MOLDPRES/. Serviciul Fiscal de Stat (SFS) reamintește tuturor contribuabililor (orice persoană juridică, orice întreprinzător individual, orice gospodărie ţărănească sau orice persoană fizică care desfăşoară activitate de întreprinzător sau practică activitate profesională) despre obligația de a comunica autorității fiscale înregistrarea contului bancar deschis în străinătate, pentru a evita conformarea forțată și aplicarea sancțiunilor prevăzute de legislație, transmite MOLDPRES.

Acest lucru se va efectua în termen de 15 zile de la data deschiderii contului bancar, în corespundere cu prevederile Codului fiscal. Drept confirmare a înregistrării contului, Serviciul Fiscal de Stat eliberează contribuabilului, în termen de trei zile, un certificat de confirmare.

“Totodată, schimbul de informații între instituțiile statului constituie unul din principalele instrumente ce stau la identificarea contribuabililor care intenționează sau deja au admis nerespectarea legislației în vigoare, inclusiv prin necomunicarea deschiderii conturilor bancare”, menţionează SFS. 

Deschiderea piețelor externe de desfacere constituie pentru contribuabilii rezidenți o oportunitate de diversificare a activității, de majorare a rentabilității, precum și de formare a unui registru de clientelă internațională, cu mari oportunități de dezvoltare. Pentru realizarea obiectivelor și proiectelor respective, contribuabilii adesea optează pentru deschiderea conturilor bancare în străinătate, fapt care facilitează organizarea și dezvoltarea activității de întreprinzător.

Foto simbol 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!