ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Comisiei Electorale Centrale

19:30 | 21.12.2021 Categorie: Comunicate

CEC a atenționat un concurent electoral asupra omisiunii înregistrate la prezentarea raportului privind finanțarea campaniei electorale

Chişinău, 21 dec. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală (CEC) a atenționat, în ședința de astăzi, concurentul electoral Partidul „Patrioții Moldovei" asupra omisiunii înregistrate la prezentarea raportului privind finanțarea campaniei electorale pentru perioada 11-17 decembrie 2021 și l-a obligat să prezinte, în termen de 24 de ore raportul corectat.

Menționăm că, în cadrul efectuării controlului raportului privind finanțarea campaniei electorale, s-a constatat că, nu au fost reflectate cheltuieli de transport, care efectiv au fost suportate de candidat și în interesul acestuia.

Reținem că, în scopul respectării prevederilor legale și asigurării transparenței donațiilor și cheltuielilor pentru finanțarea campaniei electorale, concurenții electorali urmează să prezinte la CEC raportul privind finanțarea campaniei electorale cu reflectarea, după caz, inclusiv a donațiilor în mărfuri, obiecte, lucrări sau servicii.

Toate rapoartele sunt plasate pe pagina web oficială a Comisiei http://www.cec.md, la rubrica „Alegeri locale noi din 21 noiembrie 2021"/ „Susținerea financiară"/, cu respectarea legislației privind protecția datelor cu caracter personal.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!