ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Elevi din R. Moldova au cucerit cinci medalii la Olimpiada Internațională de Științe

09:17 | 22.12.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 22 dec. /MOLDPRES/. Lotul olimpic al Republicii Moldova a cucerit cinci medalii de bronz la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori, desfășurată în format online, în perioada 12-20 decembrie, transmite MOLDPRES.

Medaliile au fost obținute de către Leo Sprîncean, Liceul Teoretic Republican „Aristotel”, Chișinău; Bianca–Sofia Leahu, Liceul de Creativitate și Inventică „Prometeu-Prim”, Chișinău; Nikita Chiosa, Liceul „Da Vinci”, Chișinău; Iulia Teleucă; Daniil Miscenco, ambii de la Liceul Teoretic „Orizont”, Chișinău.

Olimpiada a fost organizată de Emiratele Arabiei Unite. La competiție au participat 324 de elevi din 70 de țări, Moldova fiind reprezentată de şase elevi și trei profesori.

Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare adresează mulțumiri membrilor Consiliului Olimpic Republican la Științe pentru dedicație și implicare în organizarea concursului și pregătirea lotului olimpic național, precum și Universității de Stat din Moldova, care a oferit spații și suport tehnic pentru desfășurarea probelor din cadrul olimpiadei.

Foto: MEC

img21009832

img21009832

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!