ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

De joi, cetățenii vor putea face programări online pentru apostilarea documentelor

10:18 | 22.12.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 22 dec. /MOLDPRES/. Ministerul Justiției a anunțat că, începând cu ziua de mâine, 23 decembrie, depunerea actelor spre apostilare va avea loc în baza unei programări online prin intermediul unui sistem automatizat, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, totodată, la un ghișeu se va menține posibilitatea depunerii actelor fără programare, pentru persoanele care nu au acces la internet.

Efectuarea unei programări online pentru aplicarea apostilei se va face pe pagina web: programare-apostila.justice.gov.md. Solicitantul va trebui să indice: numărul de acte depuse spre apostilare; numele, prenumele depunătorului; numărul de identificare (IDNP) și adresa de e-mail.

După recepționarea informației, la adresa solicitantului programării va fi expediat un mesaj de confirmare, care va conține data, ora și codul unic al programării. Ulterior, depunătorul urmează să se prezinte cu buletinul de identitate la sediul Direcției apostilă și legalizare, la data și ora indicată în mesajul de confirmare.

MJ precizează că solicitanții nu vor putea depune un număr mai mare de acte decât cel indicat în solicitarea programării. De asemenea, este stabilit un plafon de până la 50 de acte pe zi, astfel încât să fie exclus abuzul din partea intermediarilor.

img21009836

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!