ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Investitori olandezi sunt interesați să dezvolte proiecte în agricultura ecologică din Republica Moldova

10:44 | 22.12.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 22 dec. /MOLDPRES/. Ministrul Agriculturii și Industrie Alimentare, Viorel Gherciu, a avut ieri o întrevedere cu un grup de investitori olandezi, care sunt interesați de dezvoltarea proiectelor din domeniul agriculturii ecologice în țara noastră, transmite MOLDPRES.

„Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) este deschis spre colaborare și oferă suport în dezvoltarea și promovarea agriculturii ecologice, întrucât cererea de produse eco este în continuă ascensiune. Țara noastră are un potențial agricol semnificativ, iar principalele preocupări sunt: sporirea cultivării culturilor ecologice, promovarea progresului tehnic, asigurarea cetățenilor cu produse de calitate înaltă și intensificarea exporturilor”, a relevat ministrul Agriculturii.

La rândul lor, investitorii din Olanda au subliniat că intenționează să aplice principiile economiei circulare în sectorul agricol, să dezvolte tehnologii inovatoare și să crească productivitatea terenurilor agricole prin aplicarea metodelor de protecție a culturilor.

Foto: MAIA

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!