ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pe drumurile din ţară circulația se desfășoară în condiţii de iarnă

11:23 | 22.12.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 22 dec. /MOLDPRES/. Pe parcursul nopții de 22 decembrie, lucrările de întreținere a drumurilor naționale pe timp de iarnă au continuat în regiunile unde au fost necesare intervenții ale unităților teritoriale SA ,,Drumuri”. În prezent, accesibilitatea infrastructurii rutiere este asigurată în condiții de iarnă, pe toată rețeaua de drumuri naționale, transmite MOLDPRES.

Potrivit Administraţiei de Stat a Drumurilor (ASD), este vorba de sectoare din Bălți, Sângerei, Căinari (raionul Căușeni), Cimișlia, Anenii Noi, Chișinău, Criuleni, Dubăsari, Ocnița, Hâncești, Ialoveni, Nisporeni, Orhei, Telenești Râșcani, Sănătăuca (raionul Florești), Soroca, Șoldănești și Strășeni.

„Azi dimineață și pe parcursul serii de ieri s-au efectuat lucrări de patrulare și combatere a lunecușului, iar în zona Sud s-au efectuat lucrări de patrulare. În perioada menţionată, în procesul tehnologic au fost antrenate: utilaje speciale – 54 (unități); material antiderapant – 608,1 tone; muncitori rutierii – 81 persoane”, indică ASD.

Administrația de Stat a Drumurilor atenționează conducătoriii auto să se conformeze prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere privind echiparea autovehiculelor cu pneuri corespunzătoare și adaptarea regimului de viteză la condiţiile de circulație pe timp de iarnă. În cazul dificultăților, pentru a solicita intervenția drumarilor, participanții la trafic pot apela la numerele de telefon: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117.

img21009839

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!