ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Judecătoria Bălți a validat mandatul de primar al lui Nicolai Grigorișin

12:25 | 22.12.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 22 dec. /MOLDPRES/. Judecătoria Bălți a confirmat legalitatea alegerilor locale noi în municipiu și a validat mandatul de primar al lui Nicolai Grigorișin, transmite MOLDPRES.

Candidatul independent Nicolai Grigorișin a obținut 7 148 de voturi, pentru candidatul Partidului „Patrioții Moldovei", Nicolae Chirilciuc, au votat 1 248 de cetățeni. În turul doi al alegerilor locale noi, la secțiile de vot s-au prezentat mai puțin de 10% din alegători.

Conform Codului Electoral, în cadrul desfășurării celui de al doilea tur de scrutin, se consideră ales candidatul care a obținut cel mai mare număr de voturi, indiferent de numărul celor care au participat la alegeri.

Turul doi al alegerilor locale noi în municipiul Bălți s-a desfășurat la 19 decembrie.

img21009844

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!