ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Fiscul a publicat lista întreprinderilor ce vor fi verificate în 2022

12:55 | 22.12.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 22 dec. /MOLDPRES/. Serviciul Fiscal de Stat (SFS) a publicat pe pagina-web a instituției Strategia de control fiscal și lista agenților economici ce urmează a fi supuși controalelor fiscale pentru anul 2022, transmite MOLDPRES.

Potrivit instituţiei, în anul viitor, acțiunile de control vor fi îndreptate spre contribuabilii cu risc major de admitere a încălcărilor fiscale, încurajarea conformării voluntare prin mediatizarea celor mai relevante cazuri de încălcare fiscală.

„Pentru schemele de evaziune fiscală vor fi desfășurate activități de control țintite către segmente de contribuabili în corelare cu lanțul de evaziune/eschivare fiscală”, indică SFS.

Conform sursei citate, prioritatea Serviciului Fiscal de Stat este de a majora calitatea interacțiunii cu contribuabilul, atât prin majorarea eficienței serviciilor de administrare fiscală acordate, cât și prin creșterea calității controlului fiscal.

Decizia privind includerea agentului economic în lista controalelor se ia în urma analizei riscurilor incluse în Registrul riscurilor de conformare fiscală.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!