ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Lilian Darii va fi noul ambasador al Republicii Moldova la Moscova

14:54 | 22.12.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 22 dec. /MOLDPRES/. Candidatura lui Lilian Darii a fost avizată astăzi de Comisia parlamentară politică externă și integrare europeană pentru funcția de ambasador în Rusia, comunică MOLDPRES.

Lilian Darii este diplomat de carieră. A absolvit facultatea de relații internaționale și a făcut studii de doctorat la Institutul de Filosofie, Sociologie si Drept, Academia de Științe a Moldovei. În 2018 a fost numit ambasador în Regatul Belgiei și Marele Ducat de Luxemburg, precum și în calitate de șef al Misiunii Republicii Moldova pe lângă NATO.

În perioada 2017-2018 a fost ambasador cu misiuni speciale, în Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene. Iar în 2016-2017 a exercitat funcția de viceministru, MAEIE.

Potrivit legislației, Ambasadorii extraordinari și plenipotențiari, reprezentanții permanenți, trimișii și însărcinații cu afaceri en titre (permanenți) – șefi ai misiunilor diplomatice – sunt numiți și rechemați din funcție de către Președintele Republicii Moldova, la propunerea Guvernului. Propunerile referitoare la numirea în aceste funcții sunt înaintate Guvernului de către ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, cu consultarea Comisiei politică externă și integrare europeană a Parlamentului.

Foto: Parlament

img21009853

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!