ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Deputații se vor întruni joi și vineri în ședințe plenare

17:42 | 22.12.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 22 dec. /MOLDPRES/. Parlamentul se va întruni pe 23 și 24 decembrie în ședințe plenare. Biroul permanent al Legislativului a aprobat astăzi ordinea de zi a acestora, comunică MOLDPRES.

În cadrul celor două ședințe, deputații vor examina, în lectura a doua, mai multe proiecte de modificare a unor acte legislative, și anume: Codului de procedură penală și Legii cu privire la asistența juridică internațională în materie penală; Legii privind modul de publicare și intrare în vigoare a actelor oficiale; Legii privind siguranța traficului rutier și Codului contravențional; Legii privind sistemul public de asigurări sociale; Legii cu privire la spațiile verzi ale localităților urbane și rurale; Legii cu privire la asigurări; Legii privind protecția mediului înconjurător și Legii privind deșeurile. 

Tot în lectura a doua urmează a fi votat proiectul de lege cu privire la serviciile publice.

În prima lectură vor fi dezbătute proiectele de modificare a Legii privind ocrotirea monumentelor, Legii cu privire la piața produselor petroliere, Legii privind unele măsuri de susținere a călătorilor și a agenților economici din industria turismului pentru atenuarea efectelor negative generate de situația epidemiologică (COVID-19), precum și Hotărârii Parlamentului cu privire la aprobarea modelului legitimației de judecător al Curții Supreme de Justiție și Hotărârii pentru aprobarea Strategiei Naționale de Integritate și Anticorupție pentru anii 2017-2020. 

Foto: Parlament

img21009866

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!