ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Opt angajați ai Agenției Servicii Publice au fost citați la CNA

09:24 | 23.12.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 23 dec. /MOLDPRES/. Opt angajați din cadrul Agenției Servicii Publice au fost citați de CNA și procurorii anticorupție pentru a fi audiați în dosarele pornite pe fapte de corupție la eliberarea actelor cadastrale, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor CNA, aceștia sunt bănuiți de corupere pasivă și trafic de influență, după ce ar fi acceptat mijloace financiare de la organizatorul schemei de corupție pentru a elibera acte permisive, necesare tranzacțiilor imobiliare și figurează în mai multe episoade de corupție, documentate de către ofițerii CNA și procurori pe parcursul lunilor septembrie-octombrie 2021.

În prezent, paisprezece agenți cadastrali sunt cercetați penal pentru corupere activă și trafic de influență. Aceștia sunt învinuiți de participare la schema de corupție, organizată de un agent imobiliar, prin intermediul căreia obțineau în procedură simplificată acte cadastrale, eludând norma legală.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!