ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Poliția de Frontieră instituie regim intensiv de control al frontierei de stat

09:31 | 23.12.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 23 dec. /MOLDPRES/. Începând de astăzi și până în data de 16 ianuarie 2022, Poliția de Frontieră instituie regim intensiv de control al frontierei de stat, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, regimul intensiv presupune implementarea unor măsuri pentru fluidizarea traficului transfrontalier, menținerea ordinii și liniștii în zona de frontieră, dar și monitorizarea permanentă a situației operative.

Astfel, în punctele de trecere a frontierei de stat vor avea loc ședințe de lucru cu angajații Serviciului Vamal, în vederea stabilirii unui mecanism eficient de lucru prin sincronizarea numărului de locuri de muncă și angajați în PTF, a timpilor de perfectare și schimbului de date privind fluxul în PTF, acțiuni comune la apariția unor situații specifice și de criză; întrevederi de frontieră cu autoritățile statelor limitrofe; folosirea la maxim a infrastructurii PTF-urilor; asigurarea cu tehnică specială de control staționară și mobilă; aplicarea mijloacelor speciale și câinilor de serviciu în scopul contracarării migrației ilegale și altor infracțiuni la frontieră; cooperarea cu subdiviziunile teritoriale în vederea asigurării respectării ordinii de drept în apropierea PTF-urilor și căilor de acces spre PTF pentru a nu admite ambuteiajele; utilizarea tuturor instrumentelor de informare a călătorilor despre situația în PTF-uri.

În zona de frontieră va fi sporită securitatea subdiviziunilor de frontieră și va fi fortificată paza acestora; vor fi formate grupuri rezervă de angajați ai Poliției de Frontieră, special pregătiți să intervină operativ în cazul apariției situațiilor specifice și de criză.

Conform datelor Poliției de Frontieră, tradițional în ajunul sărbătorilor cresc valorile de trafic, în special pe sensul de intrare în Republica Moldova. Doar în ultimele cinci zile s-a atestat un flux de călători de 144 599  de traversări, în creștere cu 10% față de primele cinci zile ale lunii curente.

Foto: Poliția de Frontieră

img21009878

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!