ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cel mai bun Incubator de Afaceri în 2021 a fost desemnat cel din Ştefan Vodă

10:30 | 23.12.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 23 dec. /MOLDPRES/. Cel mai bun Incubator de Afaceri (IA) în 2021 a fost desemnat cel din raionul Ștefan Vodă. Instituția a înregistrat cele mai mari performanțe în activitatea din acest an, iar rata de incubare a companiilor este de circa 100%, transmite MOLDPRES.

Totalurile activității celor 11 incubatoare din ţară au fost făcute ieri, în cadrul unei ședințe, fiind puse în discuție noi obiective și planuri de viitor. La întrunire au participat reprezentanții Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor mici și Mijlocii (ODIMM), Rețelei Incubatoarelor din Moldova (RIAM) și administratorii Incubatoarelor de Afaceri. 

Potrivit managerului Incubatorului din Ștefan Vodă, Adelina Barbăneagră,  în cadrul instituției își desfășoară activitatea 25 de afaceri, dintre care 11 sunt start-up-uri. 14 întreprinderi sunt administrate de tineri, iar șapte de femei. În cadrul companiilor incubate în IA Ștefan Vodă au fost create 48 de locuri de muncă. Cifra de afaceri a celor 25 de companii incubate se cifrează la peste 19 milioane de lei.

Concursul „Incubatorul de Afaceri al anului” este la a VII-a ediție, fiind inițiat de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Rețeaua Incubatoarelor de Afaceri din Republica Moldova. Competiţia are drept scop promovarea reușitelor și bunelor practici înregistrate de Incubatoarele de Afaceri, stimularea activității acestora și, nemijlocit, crearea de noi oportunități de dezvoltare a întreprinderilor mici și mijlocii în regiuni.

La ora actuală, în cele unsprezece Incubatoare de Afaceri, membre ale RIAM, își desfășoară activitatea circa 263 de companii rezidente, dintre care 157 sunt start-up-uri, 143 sunt gestionate de tineri și 122 de companii sunt administrate de femei. Per total, au fost create 830 locuri de muncă, dintre care 372 pentru femei și 330 pentru tineri. Reţeaua Incubatoarelor de Afaceri din Moldova a fost creată în anul 2013 de către ODIMM cu suportul Uniunii Europene. Membrii RIAM sunt Incubatoarele de Afaceri: Ștefan-Vodă, Dubăsari, Leova, Ceadâr-Lunga, Rezina, Nisporeni, Sângerei, Soroca, Cimișlia, Cahul și Călărași.

Foto: ODIMM

img21009879

img21009879

img21009879

img21009879

img21009879

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!