ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Bijuterii de circa 1,5 milioane de lei au fost confiscate în folosul statului

11:53 | 23.12.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 23 dec. /MOLDPRES/. Bunuri și bijuterii în valoare de circa 1,5 milioane de lei au fost confiscate în folosul statului după ce s-a încercat scoaterea lor din țară fără a fi declarate, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), tentativa de contrabandă a avut loc în ianuarie 2021, la postul vamal Giurgiulești. Un tânăr conducea un autocamion cu numere de înmatriculare din Rusia, la care avea atașată o semiremorcă.

Șoferul a declarat că nu transporta în autocamion bunuri care trebuie supuse declarării. Totuși, urmare a unor suspiciuni, inspectorii de la Serviciul Vamal au verificat cu scanerul mobil autoturismul, iar în pereții și frigiderul habitaclului au fost depistate peste 1250 de bijuterii din chihlimbar – brățări și coliere.

Ulterior, sub conducerea procurorilor PCCOCS, la domiciliul acestuia din raionul Vulcănești oamenii legii au ridicat un alt lot de bijuterii de chihlimbar, care de asemenea a fost supus confiscării.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!