ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Serviciile publice vor fi prestate în mod prioritar la distanță

18:34 | 23.12.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 23 dec. /MOLDPRES/. Serviciile publice vor fi prestate în mod prioritar la distanță. Un proiect de lege în acest sens a fost adoptat astăzi în lectură finală de Legislativ, comunică MOLDPRES.

Proiectul are drept scop organizarea și prestarea eficientă a serviciilor publice cetățenilor și mediului de afaceri, reducerea sarcinilor administrative inutile și utilizarea economică a mijloacelor bugetare.

Un element nou este diversificarea modalităților prin care poate fi obținut serviciul public. Astfel, serviciile publice vor fi prestate în mod prioritar la distanță, fapt important în special pentru cetățenii aflați peste hotare. Totodată, persoanele care nu au posibilitatea să acceseze serviciile în format electronic vor putea apela la centrele multifuncționale din municipiile și centrele raioanele din țară.

Foto: Parlament

img21009896

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!