ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Chișinău a avut loc Gala Sportului 2021

12:05 | 24.12.2021 Categorie: Sport

Chişinău, 24 dec. /MOLDPRES/. Cei mai buni sportivi ai anului au primit astăzi diplome din partea Ministerului Educației și Cercetării, în cadrul Galei Sportului 2021, transmite MOLDPRES.

Mai mulți sportivi moldoveni, care au înregistrat rezultate meritorii la competițiile internaționale au primit diplome la Gala Sportului 2021. Prezent la ceremonie, ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală, a spus că în anul curent sportivii moldoveni au cucerit 75 de medalii la competițiile olimpice și 160 de medalii la cele neolimpice. ”Sportul disciplinează și formează caractere, exemplul sportivilor moldoveni modelează tânăra generație. Cele 160 de milioane de lei acordate de la buget sportului vor fi folosite inclusiv pentru dezvoltarea infrastructurii sportive existente. În anul 2022 autoritatea centrală sportivă va prezenta strategia de dezvoltare pe termen mediu a sportului moldovenesc, pentru a face posibilă aducerea în țară a mai multor premii”, a declarat Topală.

Cei mai buni zece sportivi olimpici moldoveni ai anului sunt: Victor Ciobanu (lupte greco-romane), Iulia Leorda (lupte feminine), Marin Robu (haltere), Oleg Tarnovschi (caiac-canoe), Elena Cîlcic (haltere), Maria Olărașu - Daniela Cociu (dublu caiac-canoe), Maxim Saculțan (lupte libere), Anastasia Nichita (lupte feminine), Denis Vieru (judo), Andrian Mardare (atletism).

Cele mai bune trei federații sportive din Republica Moldova au fost desemnate Federația de Lupte, Federația de Caiac-Canoe și cea de Haltere. Sportivii care reprezintă aceste federații au obținut cele mai multe medalii la competițiile internaționale.

Cei mai buni jurnaliști sportivi ai anului 2021 sunt Mihai Sandu (postul TV Moldova 1), Gheorghe Lungu (TVR Moldova) și Vadim Caftanat (fotograf sportiv).

img21009908

img21009908

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!