ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șoferii nu vor mai fi obligați să dețină asupra lor permisul de conducere

12:30 | 24.12.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 24 dec. /MOLDPRES/. Conducătorii auto nu vor mai fi obligați să dețină asupra lor permise de conducere. Aceștia vor putea fi identificați de ofițerii de patrulare în regim digital. În acest sens, Parlamentul a adoptat astăzi proiectul de modificare a unor acte normative, în lectura a doua, comunică MOLDPRES.

În noul document a fost substituită noțiunea de „permis de conducere” cu cea de „drept de a conduce vehicule”, fapt ce va permite preluarea practicilor internaționale privind implementarea permiselor de conducere electronice.

De asemenea, va fi simplificată procedura de certificare a aptitudinilor pentru obținerea dreptului de a conduce, prin reducerea numărului actelor permisive care trebuie prezentate organelor de resort.

Modificările vizate au fost inițiate în contextul realizării Programului de stat privind modernizarea serviciilor guvernamentale, dar și a Planului de acțiuni privind reforma de modernizare a serviciilor publice pentru anii 2017-2021.

Foto: esp.md

img21009911

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!