ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Poliției de Frontieră

13:02 | 24.12.2021 Categorie: Comunicate

Manager pentru o zi la Frontieră

Chişinău, 24 dec. /MOLDPRES/. Ora 07:40, ziua de 24 decembrie 2021/ „ Bună dimineața! Mă numesc Cătălin Gutium și astăzi voi fi șef al Poliției de Frontieră!” - așa a debutat ziua studentului de la Academia „Ștefan cel Mare” a MAI. Tânărul a obținut oportunitatea să urmărească, dar și să se implice la gestionarea unor activități de frontieră, după ce a acceptat să participe la exercițiul „Manager pentru o zi la frontieră”. Operativ și în detalii, domnul Rosian Vasiloi a prezentat agenda zilei colegului său, care este una încărcată dat fiind faptul că suntem în pragul sărbătorilor de iarnă și sunt planificate un șir de evenimente. Emoționat, însă cu o atenție deosebită studentul își ascultă mentorul și la unele activități intervine cu propuneri. 

Vor reuși să testeze funcțiile de conducere și alți trei tineri, viitori polițiști de frontieră. Nicoleta Arabadji, studentă la Academia „Ștefan cel Mare” a MAI va împărți fotoliul cu șefa Direcției Generale Control al Frontierei. După ședința de prezentare, noul „manager” al Direcției împreună cu „șeful IGPF pentru o zi” au dorit să cunoască efectivul Poliției de Frontieră din sediul central, în acest sens au vizitat toate subdiviziunile subordonate. Tinerilor le-au fost transmise mesaje de felicitare și conform competențelor s-a raportat situația la zi.

Funcția de șef al Sectorului Poliției de Frontieră Aeroportul Internațional Chișinău va fi ocupată de Andrea Antoșciuc, de asemenea studentă la Academia „Ștefan cel Mare” a MAI. Deși pe fața polițiștilor de frontieră aflați în tură s-a citit uimire, însă repede s-au acomodat cu „noul manager” și fiecare a încercat să prezinte din activitatea cotidiană. Tânăra și-a dat interesul față de procesul de gestionare a fluxului de călători.

La Direcția regională Vest, Pintilian-Ștefan Munteanu ușor și cu încredere a intrat în rolul de „șef” al Direcției. Elevul de la Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei din prima a înțeles care este misiunea sa și este pregătit să facă față la orice situație. Printre primele subiecte abordate a fost situația la punctul de trecere a frontierei Leușeni, care sunt măsurile întreprinse pentru degajarea circulației, în ce perioadă se aglomerează punctul de trecere și care este conlucrarea cu autoritățile partenere. Tânărul manager a insistat să fie realizate astăzi, în ajunul Crăciunului de stil nou, vizite de lucru atât la Leușeni, cât și în alte subdiviziuni.

Ziua de muncă continuă pentru cei patru tineri, participanți la exercițiul „Manager pentru o zi la frontieră”. 
Este o inițiativă care are drept scop dezvoltarea unui sentiment de respect față de serviciul în care urmează să activeze, ținând cont de responsabilitatea și complexitatea serviciului, de pregătirea și experiența profesională, de rolul și importanța activității prestate, de formarea capacităţilor și deprinderilor, bazate pe rezolvarea de probleme și luarea deciziilor corecte indiferent de situație. Prima ediție a acestui exercițiu are loc sub motto-ul „Și eu pot face schimbarea în Poliția de Frontieră!” și au fost înscriși 12 tineri din cele două instituții de învățământ care pregătesc polițiști de frontieră. După prima etapă, care a constat în scrierea unui eseu la tema „Poliția de Frontieră între realitate și așteptări” doar patru studenți au reușit să „promoveze” pentru o zi la funcții de conducere.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!