ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Construcția edificiilor va fi interzisă pe teritoriul spațiilor verzi

13:25 | 24.12.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 24 dec. /MOLDPRES/. Edificarea construcțiilor capitale în zonele spațiilor verzi va fi interzisă. Un proiect de lege în acest sens a fost adoptat astăzi în lectura finală de către deputați, comunică MOLDPRES.

Modificările operate în legislație au scopul de a stopa actele de corupție și de protecționism. Astfel, administrația publică locală va putea emite doar autorizații pentru amplasarea obiectivelor şi instalațiilor compatibile cu spațiile verzi, şi anume a celor pentru practicarea sportului, jocurilor şi odihnei, sau a obiectivelor cu caracter cultural-artistic și unități comerciale mobile.

De asemenea, proiectul prevede modificarea Codului contravențional, pentru sancționarea faptelor de construcție sau amplasare neautorizată a obiectivelor pe teritoriul spațiilor verzi, proprietate publică. Așadar, Codul contravențional a fost completat cu un articol, care prevede amenzi pentru cei care încalcă legislația. Mărimea contravenției pentru persoanele fizice variază de la 60 la 90 unități contravenționale (3 mii - 4,5 mii de lei). De asemenea, persoanele cu funcții de răspundere riscă amenzi în valoare de la 210 la 270 unități contravenționale, iar pentru persoanele juridice, mărimea contravenției variază de la 240 la 300 de unități contravenționale.

Proiectul de lege va intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial.   

img21009914

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!