ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Yan Wenbin este noul Ambasador al Chinei la Chișinău

09:21 | 27.12.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 27 dec. /MOLDPRES/. Yan Wenbin este noul Ambasador al Republicii Populare Chineze la Chișinău. Oficialul s-a arătat convins că sub conducerea comună a inițiativei „O Centură, Un Drum”, și a liderilor Chinei și Moldovei, cooperarea bilaterală se va aprofunda, comunică MOLDPRES.

În mesajul transmis, diplomatul punctează că în ianuarie 2022, va fi marcată cea de-a 30-a aniversare a stabilirii relațiilor diplomatice dintre China și R. Moldova. 

“Sunt onorat să fiu ambasador în Moldova în acest moment de importanță deosebită. Am convingerea că sub conducerea comună a inițiativei „O Centură, Un Drum”, și a liderilor Chinei și Moldovei, cooperarea pragmatică bilaterală se va aprofunda, așa încât cele două state și popoare să beneficieze încontinuu. Aștept cu nerăbdare ca relațiile chino-moldave să atingă un nou nivel”, a menționat diplomatul.

Yan Wenbin îi va succeda ambasadorului Zhang Yinghong, care și-a încheiat misiunea în luna septembrie a anului curent.

Foto: Ambasada Chinei la Chișinău

img21009938

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!