ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Toate drumurile din municipiul Chișinău sunt practicabile

09:59 | 27.12.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 27 dec. /MOLDPRES/. Mijloacele de transport se deplasează fără impedimente în municipiul Chișinău, toate drumurile sunt practicabile și se circulă în condiții de iarnă, transmite MOLDPRES.

Șeful Direcției generale transport public și căi de comunicație, Vitalie Mihalache, a declarat în ședința on-line de astăzi a serviciilor municipale  că „toate drumurile din Chișinău sunt practicabile” iar „mijloacele de transport se deplasează fără impedimente”. „Din noaptea 25/26 decembrie, 21 de autospeciale, 7 tractoare și 2 gredere au patrulat pe drumurile din oraș și au întreprins măsuri de deszăpezire, fiind împrăștiate 738 tone de material antiderapant și 58 tone de sare. Toate drumurile din Chișinău sunt practicabile iar mijloacele de transport se deplasează fără impedimente”, a menționat Mihalache.

În același timp, oficialul a adăugat că, în urma previziunilor meteorologice care au anunțat căderi abundente de zăpadă, la nivelul direcției a fost creată o celulă de criză și numărul autospecialelor va fi suplimentat. “Am creat o celulă de criză la care participă și reprezentanții Poliției rutiere. Pentru ca utilajele de deszăpezire să ajungă în timp util la destinație, Poliția le va escorta ”, a spus el.

În context, sursa citată a solicitat conducătorilor auto să își adapteze viteza autovehicolelor la condițiile de iarnă și să dea dovadă de maximă atenție.

img21009940

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!