ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Veaceslav Platon va fi cercetat într-un nou dosar

11:50 | 28.12.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 28 dec. /MOLDPRES/. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a anunțat astăzi că a inițiat o cauză penală în temeiul bănuielilor rezonabile de săvârșire a evaziunii fiscale de către Veaceslav Platon, comunică MOLDPRES.

Potrivit PCCOCS, suma impozitului, care conform Serviciului Fiscal de Stat nu a fost achitat de către persoana respectivă, constituie peste 7 milioane lei și se referă la perioada fiscală a anilor 2012-2015.

Prezentul proces penal a fost inițiat în baza raportului de autosesizare întocmit încă în septembrie curent de către acuzatorul de stat care anterior, în cadrul rejudecării cauzei penale în ordine de revizuire în privința numitului, a renunțat la acuzarea adusă acestuia.

Prin urmare, ieri, după examinarea actelor de constatare, inclusiv opinia emisă de Serviciul Fiscal de Stat, procurorii PCCOCS au dispus pornirea urmăririi penale în baza art. 244/1 din Codul penal (evaziunea fiscală de către persoane fizice care nu practică activitate de întreprinzător). În context, Procuratura anunță că acțiunile persoanelor responsabile din PCCOCS, care au admis încălcări, vor fi verificate, iar ca rezultat, se va dispune în conformitate cu prevederile legii.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!