ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Justiției

12:13 | 28.12.2021 Categorie: Comunicate

Letonia, deschisă să ofere suport Ministerului Justiției pentru amendarea legislației în domeniul protecției datelor cu caracter personal

Chişinău, 28 dec. /MOLDPRES/. Secretarii de stat ai Ministerului Justiției, Veronica Mihailov-Moraru și Iulian Rusu, au discutat astăzi cu directoarea Inspectoratului de Stat al Datelor din Letonia, Jekaterina Macuka, despre necesitate îmbunătățirii cadrului legal privind protecția datelor cu caracter personal și și consolidarea capacităților Centrului Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal. 

În cadrul discuției, părțile au vorbit despre proiectul de modificare a Legii cu privire la protecția datelor cu caracter personal și proiectul Legii privind Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal. Ambele documente au fost votate în Parlament în prima lectură încă în anul 2018. În context, secretara de stat Veronica Mihailov-Moraru a menționat despre importanța revizuirii acestor documente și amendarea lor, astfel încât să avem un cadru legal funcțional. 

La rândul său, Jekaterina Macuka a vorbit despre experiența Republicii Letonia la acest capitol, și și-a exprimat disponibilitatea de a oferi suport și asistență Ministerului Justiției pentru revizuirea legislației în domeniu. Totodată, directoarea Inspectoratului de Stat al Datelor din Letonia a reiterat necesitatea armonizării legislației Republicii Moldova în domeniul protecției datelor cu caracter personal la standardele Uniunii Europene.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!