ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Liceul Teoretic Grătiești a devenit eficient energetic

13:16 | 28.12.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 28 dec. /MOLDPRES/. Liceul Teoretic din comuna Grătiești are un sistem de iluminare modern și eficient energetic, transmite MOLDPRES.

Primăria Grătiești, din municipiul Chișinău, a anunțat că a finalizat implementarea unui proiect de eficiență energetică la Liceul Teoretic din localitate, astfel a fost schimbată iluminarea cu tuburi fluorescente din instituția de învățământ cu becuri de tip LED. Proiectul de eficiență energetică a fost realizat prin intermediul programului „Orașe verzi durabile pentru Moldova”, finanțat de Facilitatea Globală de Mediu.

Noul sistem de iluminare a celor 12 săli de studii și a spațiilor adiacente din școală a fost proiectat de la zero. Acesta conține 247 becuri LED, care asigură un nivel corespunzător de iluminare. Costurile pentru energia electrică au fost reduse semnificativ.

Modernizarea sistemului de iluminat al Liceului Teoretic Grătiești a cotat de 14 700 dolari SUA, dintre care 8 000 dolari au fost oferiți de PNUD Moldova iar restul de către Primăria Chișinău.

Foto: facebook.com

img21009971

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!