ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

FAO Moldova a organizat un atelier pentru jurnaliști

13:37 | 28.12.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 28 dec. /MOLDPRES/. Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) la Chișinău a desfășurat astăzi un atelier online pentru jurnaliști, pe subiectul „Adaptarea la schimbările climatice și agricultura din Republica Moldova", comunică MOLDPRES.

Atelierul a fost organizat cu scopul de a-i familiariza pe jurnaliștii care scriu pe subiecte legate de mediu și agricultură, cu obiectivele, activitățile și rezultatele proiectului „Adaptarea la schimbările climatice și agricultura din R. Moldova".

În cadrul evenimentului, participanților li s-a oferit informație complexă despre viziunea proiectului în încorporarea adaptării în planificarea sectorială, principalele impacturi climatice asupra agriculturii și le-au fost prezentate unele soluții de adaptare identificate de experții proiectului. La fel, s-a vorbit despre capacitățile de adaptare la schimbările climatice ale sectorului agrar din Moldova, astfel, ca presa să poată contribui la diseminarea informațiilor despre rezultatele adaptării la schimbările climatice către grupurile țintă și publicul larg din țara noastră.

Reprezentantul adjunct al FAO în Moldova, Tudor Robu, susține că „pentru FAO, comunicarea este un element foarte important în cadrul implementării obiectivelor organizației, atât la nivel global, cât și național. În special, ne propunem să furnizăm informația relevantă ca presa să fie informată, dar și instruită în aspecte ce țin de agricultură și mediu. Cred ca evenimentul de astazi a fost un pas categoric în realizarea acestui obiectiv", a opinat oficialul.

Proiectul FAO Ag-SAP este finanțat de Fondul Verde pentru Climă și se desfășoară în parteneriat cu Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare și cel al Mediului.

img21009972

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!