ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Podul de pe șoseaua M1, din preajma pieței Pruncul din Chișinău, a fost deschis pentru circulație

16:01 | 28.12.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 28 dec. /MOLDPRES/. Prim-ministra Natalia Gavrilița a participat la deschiderea circulației pe noul pod rutier de pe șoseaua Balcani, la kilometrul 95-96 al autostrăzii M1, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Podul a lărgit cu 2 benzi de circulație porțiunea de centură a Chișinăului și fluidizează traficul din zonă. Costul lucrărilor a fost de circa 71 milioane de lei, bani alocați din Fondul Rutier al Republicii Moldova. Podul peste râul Bâc și peste calea ferată are o lungime de 60 de metri și va reduce timpul de călătorie pentru șoferi, mai ales pentru cei care fac naveta din localitățile Ghidighici, Vatra, Grătiești și alte suburbii.

Construcția podului a început în 2016 și urma să fie finalizată în vara anului 2020. Odată cu numirea noului Guvern, în august, curent, Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a întreprins măsuri active pentru a accelera lucrările aflate în întârziere, astfel încât până la sfârșitul anului 2021 podul să fie funcțional.

Prezentă la deschiderea podului, prim-ministrul Natalia Gavrilița a declarat: „Un rol important în accelerarea lucrărilor la acest obiectiv de infrastructură l-a avut noua administrație a ASD și vicepremierul Andrei Spînu care au ținut la control proiectul din prima zi a noului Guvern. Ne-am asigurat că responsabilii de implementarea proiectului și autoritățile colaborează pentru a finaliza lucrările cu responsabilitate și cât mai rapid. Pe mai multe șantiere veșnice, moștenite de la guvernările precedente, se atestă o înviorare și cred că în primăvară lichidăm restanțele și pornim șantiere noi”.

Deschiderea podului face parte dintr-un proiect mai amplu, care prevede lărgirea porțiunii de centură M1 Pruncul-Cricova la patru benzi, construcția unei intersecții denivelate cu str. Petricani din capitală, construcția unor benzi de virare la stânga sub podul inaugurat azi, pentru a separa fluxurile de transport.

Foto: Guvern

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!