ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Municipiul Chișinău are asigurată, pentru trei ani, depozitarea resturilor menajere

17:19 | 28.12.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 28 dec. /MOLDPRES/. Consiliul Municipal Chișinău a aprobat contractul pentru depozitarea, pe un termen de trei ani, a deșeurilor menajere din capitală la poligonul de la Țânțăreni, transmite MOLDPRES.

Consilierii municipali au votat, în ședința de astăzi, o decizie referitor la contractul pentru depozitarea deșeurilor menajere din capitală la poligonul de la Țânțăreni, raionul Anenii Noi. Votul vine după ce în dimineața zilei au existat mai multe polemici în privința necesității includerii acestui punct pe ordinea de zi.

Consilierii au fost convinși să voteze după ce li s-a explicat că un acord de depozitare, pentru un termen de trei ani, a fost semnat ieri, 27 decembrie, de Întreprinderea Municipală „Autosalubritate”, Consiliul local din Țânțăreni și Primăria Chișinău.

Potrivit primarului Chișinăului, Ion Ceban, primăria își asumă angajamentul să ofere obligațiuni municipale în valoare de 75 de milioane de lei pe care Consiliul local Țânțăreni le va folosi pentru atragerea investitorilor. „Partea pozitivă a acestui acord semnat ține de faptul că Chișinăul își asigură depozitarea pe un termen de trei ani a resturilor menajere”, a spus acesta. 

Zilnic, din mun. Chișinău sunt colectate și transportate/depozitate la Poligonul de deșeuri solide din comuna Țânțăreni aproximativ 4 500 – 5 000 m3, ce constituie circa 650 – 700 t de deșeuri. Anual, „Autosalubritate” colectează circa 1 755 000,0  –  1 800 000,0 m3 de deșeuri municipale solide.

Până în acest moment la poligon au fost înhumate circa 23 mln m3 de resturi menajere, ceea ce reprezintă circa jumătate din capacitatea de depunere planificată. 

img21009978

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!