ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Toate drumurile din capitală și cele de acces către suburbii sunt practicabile

10:15 | 29.12.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 29 dec. /MOLDPRES/. Pe străzile din municipiul Chișinău se circulă în condiții de iarnă, toate drumurile din capitală și cele de acces spre suburbii sunt practicabile, transmite MOLDPRES.

Primăria a anunțat despre starea drumurilor din oraş și acțiunile de intervenție ale serviciilor gospodărești pentru deszăpezirea și combaterea poleiului. Astfel, în dimineaţa zilei au ieșit pe rutele de transport public de pasageri 309 troleibuze şi 111 autobuze. Transportul public circulă, pe toate rutele municipale, fără întârzieri majore față de program.

ÎM Regia „Exdrupo" a intervenit în schimbul de noapte (17:00-08:00), cu 51 de autospeciale și mecanisme, fiind utilizate 462 tone de amestec antiderapant și 30 tone de sare. Lucrările continuă.

Pe parcursul zilei de astăzi, drumarii vor activa preponderent pe străzile secundare, pe căile de acces către instituțiile medicale și cartierele rezidențiale.

În acelaşi timp, Regia locativ-comunală a anunțat că a intervenit mecanizat în timpul nopții cu 50 de utilaje cu lamă și perie, pentru deszăpezire și combaterea poleiului. De asemenea, 411 muncitori sunt antrenați la deszăpezirea manuală a curților blocurilor și în intercartiere.

În context, autoritățile municipale au chemat agenții economici din Chișinău să dea dovadă de responsabilitate și să intervină la deszăpezire și combaterea poleiului pe teritoriile administrate. Automobiliștii sunt îndemnați să evite parcarea mașinilor pe marginea străzilor și pe trotuare, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină în timp util.

Foto: Primăria Chișinău

img21009986

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!