ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Inspectoratul pentru Protecția Mediului va colabora cu structura similară din România

11:04 | 29.12.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 29 dec. /MOLDPRES/. Inspectoratul pentru Protecția Mediului va colabora instituțional cu Garda Națională de Mediu din România, transmite MOLDPRES.

Șeful inspectoratului, Ion Bulmaga, a avut ieri o întrevedere, în regim de videoconferință, cu omologul său român, comisarul general al Gărzii Naționale de Mediu din România, Marioara Gatej.

În cadrul schimbului de opinii cu privire la problemele de mediu, atât cele de la nivel național, cât și cele internaționale, precum gestionarea deșeurilor, braconajul transfrontalier de pe malul râului Prut, s-a convenit inițierea unei cooperări la nivel instituțional, în vederea organizării programelor de schimb de experiență și transfer de bune practici.

De asemenea, cei doi oficiali au trecut în revistă principalele obiective de dezvoltare a instituțiilor, ca organe de control și supraveghere de stat, cu scopul prevenirii și contracarării încălcărilor ce țin de mediu, subliniind necesitatea semnării unui acord de colaborare.
 
Comisarul general al Gărzii Naționale de Mediu din România și-a exprimat deschiderea pentru dialog și a confirmat disponibilitatea de a oferi tot suportul necesar.

Ion Bulmaga a reiterat invitația către omologul său de a efectua o vizită în Republica Moldova, fiind convenită organizarea acesteia la începutul anului viitor.

Foto: Inspectoratul pentru Protecția Mediului

img21009990

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!