ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

30 de autovehicule, printre care și ambulanțe, au fost tractate de salvatori după ce au rămas blocate

12:41 | 29.12.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 29 dec. /MOLDPRES/. În ultimele 24 de ore angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit pentru deblocarea de pe trasee a 30 de autovehicule, printre care ambulanțe, autocare dar și vehicule de mare tonaj, comunică MOLDPRES.

Potrivit IGSU, șase autocamioane au fost tractate de salvatori după ce au rămas blocate pe Calea Ieșilor din capitală. Alte șapte camioane au fost deblocate de pe Calea Orheiului din Chișinău. De intervenția salvatorilor a fost nevoie și în raionul Ungheni, după ce o ambulanță s-a împotmolit în zăpadă. O intervenție similară a avut loc și în localitatea Pănășești, raionul Strășeni.

În vederea monitorizării și acordării suportului conducătorilor auto, trei echipe mobile IGSU în comun cu polițiști, carabinieri și polițiști de frontieră au patrulat zonele cu risc sporit de înzăpezire. Echipele au circulat pe parcursul nopții pe traseele Chișinău –  Căușeni, Chișinău – Leușeni, Chișinău – Hâncești.

De asemenea, IGSU a pus în aplicare autovehiculele șenilate. Acestea au reușit să ajungă în zone mai înzăpezite la două familii din localitatea Mârzoaia, Nisporeni și Căușeni pentru a le oferi produse alimentare. Oamenii au fost vizitați și de asistenții sociali, întrucât aceștia sunt în etate și aveau nevoie de suport.

Conform informației IGSU, pe parcursul ultimelor 24 de ore în misiuni de tractare, deblocare a mijloacelor de transport au fost antrenați 42 de salvatori cu 17 unități de tehnică.

Foto: IGSU

img21010001

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!